Εξάρχεια. Οι δυνάμεις ασφαλείας του κρατιδίου εξουδετέρωσαν παρανόμους.

Αποτέλεσμα εικόνας για εξαρχεια



Σπείρα μαφιόζων διατείνονται ότι εξουδετέρωσαν αναρχικοί στα Εξάρχεια. Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι την περασμένη Τρίτη ομάδα αναρχικών μπήκε σε οίκημα που λειτουργούσε ως ορμητήριο σπείρας που προχωρούσε σε ληστείες στα στενά των Εξαρχείων. Για το περιστατικό δεν είχε γνώση η Αστυνομία.

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:

«Την Τρίτη 25.07.2017,κατόπιν στενής παρακολούθησης,σπείρας μαφιόζων,οι οποίοι δρούσαν ανενόχλητοι στην γειτονιά των Εξαρχείων,προχωρήσαμε στην επέμβαση σε εγκαταλελειμμένο σπίτι,το οποίο λειτουργούσε ως λημέρι και ορμητήριο της εν λόγω σπείρας.

Η συγκεκριμένη συμμορία είχε τραβήξει την προσοχή μας αρκετές βδομάδες πριν και ύστερα από μαρτυρίες συντρόφων και κατοίκων της γειτονιάς των Εξαρχείων,αποφασίσαμε να επέμβουμε δραστικά,δίνοντας έτσι ένα τέλος στην παρακρατική τους δράση,η οποία γινόταν στις πλάτες αγώνων που έχουν δοθεί εδω και χρόνια στα Εξάρχεια.

Η συγκεκριμένη συμμορία,ευθύνεται,για σωρεία ληστειών πάσης φύσεως σε θαμώνες της πλατείας,περαστικούς από στενά των Εξαρχείων,καθώς και αρπαγές τσαντών μηχανημάτων κτλ,απο κινηματικούς χώρους και εκδηλώσεις.Ευθύνεται επίσης για το καθημερινό σπάσιμο αμαξιών,όπως και για εμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους.Τέλος ευθύνεται για πολλές επιθέσεις σε συντρόφους και συντρόφισσες,οι οποίοι τύχαινε να περνάνε από κάποιους δρόμους,συνήθως μετά τα μεσάνυχτα.

Η επιβολή εξουσιαστικών συμπεριφορών,με σκοπό το προσωπικό όφελος δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή,στην απελευθερωμένη και ιστορική γειτονιά των Εξαρχείων.Ιδιαίτερα σε καιρούς που τα εγχειρήματα των αυτοοργανωμένων χώρων,των καταλήψεων και των ανθρώπων που αγωνίζονται στον δρόμο,ενάντια στην καταστολή,προσπαθούν με κάθε μέσο να αμαυρωθούν απο το κράτος και τους πληρωμένους του επικοινωνιακούς φορείς,η αντιδρασή μας,ήταν,είναι και θα είναι,άμεση.

Η αυτοάμυνα και η επανοικειοποίηση των Εξαρχείων και της καθημερινοτητάς μας,μέσα σε αυτά,γίνεται με καθημερινή παρουσία και αγώνες.

Ύστερα από περίπου έξι μήνες,σχεδόν καθημερινών παρεμβάσεων,μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες,και παρόλους τους κινδύνους που μπορεί να φέρει η δράση μας αυτή,για την σωματική ακεραιότητα ή πιθανή στοχοποίηση,δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο,παίρνοντας τις ζωές μας στα χέρια μας.

Υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την αυτοοργάνωση των ζωών μας,καθώς και των κεκτημένων της περιοχής ενάντια στην καταστολή και τις μαφιόζικες τακτικές...

Μιλάμε πράττοντας.Πράττουμε με λόγο.

Ομάδα Περιφρούρησης Προσφυγικών Καταλήψεων Εξαρχείων και Σύμπραξης Δρόμου

Σύντροφοι-Συντρόφισσες

Σχόλια