ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μαζί με ΠΑΣΟΚ > Αγκαλιασμένοι, νύχτα, ψήφισαν τη μονιμοποίηση 213 απολύτως αχρείαστων για το Δημόσιο.

Σχετική εικόνα




Υπάλληλοι σε... αχρείαστη εταιρεία


Αυτό που συνέβη νύκτωρ στη Βουλή αποτελεί ντροπή για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση, δηλαδή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μαζί με δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν τροπολογία για τη νομιμοποίηση 213 συμβασιούχων που προσελήφθησαν από την κυβέρνηση αλλά σε... αχρείαστη κρατική εταιρεία. 

Πρόκειται για την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» η οποία δεν λειτουργεί ακόμα, πλην όμως προσλαμβάνει υπαλλήλους και εν συνεχεία τους νομιμοποιεί. Το θέμα δεν είναι ότι η κυβέρνηση έφερε τέτοια τροπολογία (άλλωστε ο Π. Σκουρλέτης το είχε εξαγγείλει ότι πρόκειται να μονιμοποιήσει συμβασιούχους) αλλά ότι την ψήφισαν και βουλευτές της αντιπολίτευσης. 

Και το χειρότερο; Οταν ρώτησα βουλευτές του ΠαΣοΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) γιατί ψήφισαν τέτοια τροπολογία συντασσόμενοι με την κυβέρνηση, η απάντηση που μου έδωσαν ήταν εξωφρενική: «Δεν θυμόμαστε να ψηφίσαμε κάτι τέτοιο».


Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ μπορεί να μη θυμούνται τι ψήφισαν, το θυμήθηκε όμως ο Γ. Φλωρίδης («Ωρα των Aποφάσεων») ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε και τούτα: «Η ηγεσία του εναπομείναντος ΠαΣοΚ εκφράζει ό,τι πιο παρωχημένο και κρατικιστικό από την ιστορία του ΠαΣοΚ. 

Ως αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης ήταν να ψηφίσει, ως δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, την πελατειακή διάταξη για τη μονιμοποίηση 213 απολύτως αχρείαστων για το Δημόσιο. Το ίδιο έκανε ψηφίζοντας πάλι ως συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ τη διανομή του επιδόματος στους συνταξιούχους, χωρίς να αντιπαραθέσει μια άλλη πρόταση είτε υπέρ της ενίσχυσης των μακροχρονίως ανέργων είτε υπέρ της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων και της δημιουργίας χιλιάδων παραγωγικών θέσεων εργασίας είτε υπέρ της ενίσχυσης του σημαντικού πυλώνα του κοινωνικού κράτους, δηλαδή του ΕΣΥ».

Σχόλια