Φοροδιαφυγή στον αέρα > Και 3 ευρώ για ένα μπουκαλάκι νερό (0,5 ευρώ)

Αποτέλεσμα εικόνας για αεροπλανο παραθυρο



Η ιστορία που θα σας περιγράψω μου την μετέφεραν επιβάτες μιας συνηθισμένης πτήσης, μοιάζει με απίθανη, αλλά κάτω από τη μύτη των αρχών γίνεται ένα είδος εισφοροδιαφυγής, χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος σας πληροφορώ ότι κατά τη διάρκεια της πτήσεως Αθηνών- Θεσσαλονίκης με μια ξένη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους (δεν είναι επί του παρόντος να αναφέρω το όνομά της) οι επιβάτες ζήτησαν νερό. 

Σ΄αυτές τις πτήσεις, πρέπει να ξέρετε ότι ζητήσεις το πληρώνεις. Οι αεροσυνοδοί αμέσως έφεραν ένα μπουκαλάκι νερό (ελληνικής μάλιστα παραγωγής) το οποίο χρέωσαν 3 ευρώ (η κανονική του τιμή στο εμπόριο είναι 0,50 λεπτά). Οταν οι επιβάτες ζήτησαν απόδειξη, τι τους είπαν νομίζετε οι αεροσυνοδοί. 

Θα σας στείλουμε την απόδειξη αργότερα... ηλεκτρονικώς στο e-mail σας με το οποίο κάνετε την κράτηση. Και εδώ είναι το πρόβλημα. Η κράτηση έγινε στην Ιρλανδία και η απόδειξη εκδίδεται στην Ιρλανδία (όπου έχει έδρα η αεροπορική εταιρία). 

Ομως το νερό αγοράστηκε από του επιβάτες, ακριβά εντός του ελληνικού εναέριου χώρου και αυτοί πήραν απόδειξη από το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών. 

Καλό, έ;
πηγή

Σχόλια