Αγωγή της Φώφης Γεννηματά κατά της εφημερίδας "Documento">> Αντίδραση και από Γιώργο Παπανδρέου


Αποτέλεσμα εικόνας για φωφη φιωργος παπανδρεου Έντονες αντιδράσεις από Φώφη Γεννηματά και Γιώργο Παπανδρέου προκάλεσε το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας "Documento", που εμπλέκει τους δύο πολιτικούς στη λίστα Μπόργιανς. Αμφότεροι εξαπέλυσαν επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θεωρούν ως υποκινητή του δημοσιεύματος, προκαλώντας την αντίδραση του Μαξίμου, που απάντησε με ανακοίνωση.

"Δυνάμωσαν με χυδαίο λαϊκισμό, κυβέρνησαν με ψέματα, τελειώνουν με αθλιότητες και φασιστικές μεθόδους. Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο Πρωθυπουργός. Ας το πάρουν καλά χαμπάρι", δηλώνει η Φώφη Γεννηματά με αφορμή  το δημοσίευμα της εφημερίδας.
"Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα.
Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση.
Θα ζητήσω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων.
Ζητώ επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μη επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται.
Το μήνυμα ελήφθη. Μας φοβούνται, γιατί δυναμώνουμε κάθε μέρα και δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν.
Ζητώ από όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση".
Παπανδρέου: Ας μαζέψει τους κυβερνητικούς σκευωρούς ο κ. Τσίπρας
Το δικό του σχόλιο σχετικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Documento" έκανε το Γραφείο Τύπου του Κινήμος Δημοκρατών-Σοσιαλιστών, βγάζοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Μια ακόμα στημένη επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών, που παραπέμπει σε πρακτικές φασιστικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων, εκτυλίσσεται μέσω δήθεν "αποκαλύψεων".

Οι προθέσεις;

Συγκάλυψη πραγματικών πολιτικών εγκλημάτων;

Αποπροσανατολισμός από τα κακώς κείμενα και τις πολιτικές ευθύνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Μανιώδης και φανατισμένη προσπάθεια να χτυπήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου;

Είτε από φόβο, είτε για να βρεθεί αποδιοπομπαίος τράγος, αντί να κοιτάξουν κατάματα τα πραγματικά εγκλήματα που συντελούνται στη χώρα.

Πρόθυμοι κονδυλοφόροι, για πάσης φύσεως "δουλειές", μεταξύ των οποίων ο γνωστός κ. Βαξεβάνης, που προστίθεται στη λίστα των υπηρετών της αριστεροδεξιάς καραμανλικών αποχρώσεων, αλλά προφανώς και πρόθυμοι κυβερνητικοί παράγοντες, υποστηρίζουν το όλο εγχείρημα λασπολογίας, καλλιεργώντας υποψίες χωρίς ίχνος αλήθειας. Τώρα, μέσα από τις στήλες μιας νεόκοπης εφημερίδας, ενός ιδιοκτήτη, γιου ενός άλλου παλαιότερου εκδότη, που η εφημερίδα του δεν υπάρχει σήμερα. Μιας εφημερίδας που είχε εκδοθεί μόνο και μόνο για να συμβάλει στην επιχείρηση "μαύρο '89".

Η εφημερίδα "Documento", ιδιοκτησίας του γιου του κ. Καλογρίτσα, που συμμετείχε με πέτσινο πόθεν έσχες στο πολυσυζητημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, επιβεβαιώνει, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αυριανής έκδοσης, που κυκλοφορεί από σήμερα στο διαδίκτυο, ότι λεφτά υπάρχουν και αν δεν έχεις φροντίζουν κάποιοι να τα βρεις. Αρκεί να γίνει παιχνίδι, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των συμφερόντων των πολιτών, με πολιτικές επιλογές χάριν εντυπώσεων.

Αντί λοιπόν να αποκαλύψουν αυτές τις αλήθειες και τόσες άλλες εγκληματικές πράξεις που πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός, προσπαθούν να τα συγκαλύψουν με πέπλο ομίχλης, με ένα στημένο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, αφήνεται να εννοηθεί ότι δήθεν, ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει λεφτά σε λογαριασμό που υπάρχει στη λίστα Μπόργιανς.

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν:

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία κατάθεση σε οποιονδήποτε λογαριασμό που δεν έχει δηλωθεί, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Οτιδήποτε άλλο, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Οι υπεύθυνοι της στημένης - και αυτής, ιστορίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Και κάτι τελευταίο.

Ας μαζέψει τους κυβερνητικούς σκευωρούς ο κ. Τσίπρας".
Το σχόλιο του Μαξίμου
"Συνιστούμε στην κα Γεννηματά να μην εμπλέκει τον Πρωθυπουργό σε οποιοδήποτε θέμα αφορά αποκλειστικά την ίδια και το κόμμα της", αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε σχόλιό του για την ανακοίνωση της κ. Γεννηματά σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα.
"Οφείλει, εξάλλου, να κατανοήσει ότι όσοι εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα υπόκεινται σε αυστηρή κριτική και έλεγχο. Αναμένουμε, λοιπόν, ψυχραιμία, υπευθυνότητα και περισσότερη αυτοσυγκράτηση εκ μέρους της.
Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θα συνδράμει με κάθε μέσο ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια", συνεχίζει το σχόλιο του Μαξίμου.
Τι απαντά η εφημερίδα
"Σχολιάζουν το δημοσίευμα του Documento - χρησιμοποιώντας, μάλιστα, άθλιους χαρακτηρισμούς - για τη λίστα Μπόργιανς και τα πολιτικά ονόματα που εξετάζουν οι εισαγγελείς, ενώ η εφημερίδα είναι ακόμα στο τυπογραφείο και όχι στα περίπτερα" απάντησε η εφημερίδα σημειώνοντας:
"H κ. Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ της κυρίας Γεννηματά κατά έναν περίεργο τρόπο εμφανίζουν συμπεριφορά αντίθετη με αυτήν του Ραν Ταν Πλαν. Ενώ ο συμπαθής σκύλος του Λούκι Λουκ έσκουζε με καθυστέρηση ωρών αφού του είχαν πατήσει την ουρά, η κ. Γεννηματά σκούζει πολλή ώρα πριν της την πατήσεις!".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η σπουδή της κ. Γεννηματά είναι πραγματικά πολύ περίεργη. Θα μπορούσε απλώς να διαβάσει το δημοσίευμα να δει τι λέει και να διαβάσει, επίσης, την απάντηση κύκλων της, και συγκεκριμένα του εκπροσώπου Τύπου της, ο οποίος απάντησε στα στοιχεία του δημοσιεύματος που θέσαμε υπόψη του ως εξής: "Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, όλα στη διαφάνεια".
"Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και στο πρώτο φύλλο η Νέα Δημοκρατία, επιτίθεται σε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά κυρίως απαντούν στο Documento σαν να πρόκειται για πολιτικό κόμμα.
"Η ταύτιση του Τύπου με κομματικές λειτουργίες προφανώς σχετίζεται με συνήθεια και αντιλήψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σε εμάς είναι ξένη.
"Πάντως θα συμφωνήσουμε σε κάτι με την κ. Φώφη Γεννηματά. Πραγματικά δεν είναι "Βαξεβάνηδες". Γιατί είναι Άκηδες, Τσουκάτοι, Παπαντωνίου και Βενιζέλοι".

Σχόλια