Τα χειρότερα είναι μπροστά μας >> Στην Aktua Hellas δόθηκε η πρώτη άδεια διαχείρισης «κόκκινων» δανείων


Αποτέλεσμα εικόνας για κοκκινα δανεια

Λένε κάποιοι ότι τα αληθινά δράματα της κρίσης - όσο και να μας φαίνεται απίστευτο - δεν τα έχουμε δει ακόμη...

Η μεγάλη σφαγή θα γίνει με τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων...

Πρόκειται για την καυτή πατάτα που κανείς δεν ήθελε να ακουμπήσει...

Φαίνεται όμως ότι ήρθε η ώρα να γίνει αυτό με το οποίο οι τράπεζες δεν θέλουν να λερώσουν τα χέρια και γιαυτό βάζουν μπροστά άλλες εταιρείες με άλλα ονόματα ενώ δεν αποκλείεται τελικά από πίσω να είναι πάλι οι τράπεζες...

Οπως και να έχει την πρώτη άδεια διαχείρισης «κόκκινων» δανείων έλαβε και επισήμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Aktua Hellas, εταιρεία που ανήκει στην Alpha Bank  και την ισπανική Aktua, την οποία εσχάτως εξαγόρασε το Lindorff Group. H Aktua Hellas, όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική,  που θα διαχειρίζεται δάνεια λιανικής της ελληνικής τράπεζας που θα φθάσουν τα 10 δισ. ευρώ και αναμένεται να λειτουργήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Oι επόμενες δύο άδειες που αναμένεται να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ-0,58% είναι στην Alvarez and Marsal και στην θυγατρική της Eurobank που θα αναλάβει τη διαχείριση των προβληματικών δανείων. Ως τα μέσα του μήνα, η κεντρική τράπεζα θα δώσει τέσσερις άδειες, με την τέταρτη να είναι πιθανώς στην Pillarstone, την πλατφόρμα της KKR, της Alpha Bank και της Eurobank, στην οποία συζητά να συμμετάσχει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Σχόλια