Ο Βαγγέλας απέναντι στον Τσίπρα, μπορεί;






Ξεκαθαρίζουμε αμέσως την άποψή μας.

Ο Βαγγέλας μπορεί.

Πάμε να το εξηγήσουμε.

Ξεκινάμε με την υπόθεση ότι ο μέσος Ελληνας ψηφοφόρος είναι κουτοπόνηρος με νοοτροπία ραγιά (και διασκεδάζει χοροπηδώντας σαν την αρκούδα βλέποντας το βρακί της Πάολας ή μυξοκλαίει και τη βρίσκει όταν η γκόμενά του πηδιέται απο άλλον με Παντελίδη κλπ) και έλκεται απο πολιτικούς τύπου Καραγκιόζη, ο οποίος εξάλλου (ο Καραγκιόζης) αποτελεί και εθνικό ήρωα για τον εν λόγω ψηφοφόρο.

Υπάρχουν φυσικά και ψηφοφόροι ευρωπαιστές αλλά αυτοί - κατά πλειοψηφία - δεν έλκονται ούτε απο Τσίπρες ούτε απο Βαγγέλες (αν και ο Βαγγέλας θα μπορούσε να πείσει και κάποιους εξ αυτών - στη σύγκριση με τον Τσίπρα - εφόσον τουλάχιστον είναι δεξιός άρα έχει τουλάχιστον κάποια κρίσιμα ζητήματα εντελώς λυμένα μέσα του)

Υπάρχουν επίσης και σκληροί ιδεολόγοι ψηφοφόροι, που ψηφίζουν αδιαφορώντας για τις πραγματικότητες με βάση τις ιδεολογίες και μόνο  αλλά αυτοί θα πάνε αλλού.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων  - γύρω στο 60 με 70% είναι κουτοπόνηροι καραγκιόζηδες (400 χρόνια ζήσαμε μαζί που θα έλεγε και ο Ερντογάν πασάς) .

Σε αυτούς απευθύνονται ο Τσίπρας με τον Βαγγέλα.

Να πούμε εδώ ότι ο Τσίπρας κατεβαίνει με μεγαλύτερο όπλο του την ικανότητα να λέει απίστευτα ψέματα με τρόπο που να γίνονται πιστευτά καθώς και την ιδιότητά του να μην έχει αξίες και αρχές πράμα που του επιτρέπει ακριβώς να λέει τα ψέματά του με τρόπο πιστευτό επειδή δηλαδή δεν πιστεύει στην πραγματικότητα σε τίποτα απολύτως παρα στο βόλεμα (προσωπικό και συλλογικό) και στην αμπελοφιλοσοφία .....

Ο Βαγγέλας απο την άλλη είναι ακριβώς ο τύπος που μιλάει απευθείας στην καρδιά του κουτοπόνηρου ραγιά εφόσον πίσω απο το καλοσυνάτο ύφος με το μουστάκι ο καραγκιόζης αναγνωρίζει το κλείσιμο του ματιού σε στυλ ψήφισέ με εσύ και θα τα βρούμε μετά (ότι μπορούμε να κρύψουμε απο τους ευρωπαίους θα το κρύψουμε, καμιά αυξησούλα, κανα οδοιπορικό, τακτοποιήσεις θεμάτων κλπ you know) , ωχούού....

Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι πολιτικοί όπως ο (δύστυχος, έντιμος) Δένδιας ή άλλες περιπτώσεις (δειλών ούτως ειπείν)  μεταρρυθμιστών (τύπου Κυριάκου κλπ) δεν θα είχαν καμία τύχη απέναντι στον Τσίπρα..

Γενικώς κανείς ευπρεπής πολιτικός δεν θα είχε καμία τύχη απέναντι στον Τσίπρα...

Ο κουτοπόνηρος ραγιάς απεχθάνεται και σιχαίνεται σαν τις αμαρτίες του τον καθαρό λόγο, την ευπρέπεια, την ευρωπαικότητα και την νομιμότητα και σαφώς προτιμάει αυτόν που θα κάνει τα στραβά μάτια στο αυθαίρετο του ή στο φακελάκι (εφορίες, γιατρούς, γρηγορόσημα κλπ) ζητώντας δανεικά απο τους "ξένους" ενώ ταυτόχρονα τους βρίζει, απο αυτόν που υπόσχεται - και μάλιστα πειστικά - την εφαρμογή των νόμων, εφόσον εδώ δεν είναι ευρώπη αλλά βαλκάνια και μας ζηλεύουνε επειδή περνάμε ωραία (Πάολα, Παντελίδης , Ρέμος κλπ) παρά την κρίση ...

Καταλήγοντας...

Εάν υπάρχει ένας πολιτικός με τον οποίο ο κουτοπόνηρος ραγιάς ψηφοφόρος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Τσίπρα στην καρδιά του και να ταυτιστεί μαζί του στην ζωή και την πολιτική αυτός είναι ο Βαγγέλας.

Σχόλια