Η μεγάλη σύγκρουση Βαρουφάκη (Τσίπρα) με Σόιμπλε (Μέρκελ). Το επικοινωνιακό πεδίο μάχης.

 


Εφόσον ο Τσίπρας έμεινε βασικά στη γραμμή Βαρουφάκη και δεν έκανε (άμεσα μετεκλογικά) τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα έβερ γίνεται πλέον φανερό ότι θα οδηγηθούμε σε μιά σύγκρουση Βαρουφάκη - Σόμπλε ή αλλιώς Τσίπρα - Μέρκελ.

Οσο και να φαίνεται περίεργο σε αυτή τη σύγκρουση η επικοινωνία θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Οσο ο ελληνικός λαός υποστηρίζει τον Τσίπρα (και αυτή τη στιγμή η υποστήριξη του κόσμου στον Τσίπρα έχει χτυπήσει ταβάνι) δύσκολα η Μέρκελ θα τραβήξει την πρίζα (οπότε θα γίνει της Αργεντινής , ΑΤΜ, ελικόπτερα κλπ) σε έναν λαό που επιθυμεί να μείνει στο ευρώ αλλά ζητάει λίγο οίκτο.

Αυτό μπορεί να πέρναγε στον γερμανικό λαό (ο οποίος φτιαχνεται γιαυτό απο τα εκεί μίντια) αλλά όχι στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης οι οποίοι θα θυμηθούν πράματα απο το παρελθόν που οι γερμανοί δεν θα ήθελαν ο κόσμος να θυμάται.

Ειδικότερα ο γαλλικός λαός (αλλά και ο ιταλικός, ο βρετανικός κλπ) θα είχε θέματα.

Με αυτήν την έννοια για να τραβήξει την πρίζα η Μέρκελ θα πρέπει αυτό να φαίνεται στα μάτια του (παγκόσμιου πλέον και όχι μόνο του γερμανικούς κοινού) σαν απόλυτα δικαιλογημένο , ότι δηλαδή να οι Ελληνες φταίνε εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατόν αλλά οι άνθρωποι είναι απίστευτοι δεν παίζονται κλπ..

Ειδικά εάν μπούνε στη μέση ρωσικές ιστορίες κλπ η Μέρκελ θα μπορέσει να πλασάρει το τράβηγμα της πρίζας σαν αναγκαίο κακό κάτι που αφορά εντέλει τον μέγιστο κίνδυνο ασφάλειας και επιβίωσης για την ευρωπαική ήπειρο , ασχέτως του ότι εκεί (με τη Ρωσία και τη Γερμανία) το πράμα είναι πολύ πιό μπερδεμένο απο ότι αρχικά φαίνεται.

Αντίθετα ο Βαρουφάκης θα ήθελε να εκθέσει στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης τον Σόμπλε ότι επιθυμεί να δημιουργήσει ένα νέο τέρας στην Ευρώπη το οποίο επιπλέον έχει και τον κίνδυνο να είναι θνησιγενές ακόμα και για την ίδια την Γερμανία.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Βαρουφάκης έχει περισσότερους συμμάχους (και στην Ευρώπη) απο όσους νομίζουμε αν και οι περισσότεροι φοβούνται να μιλήσουν εφόσον όλοι έχουν στο σπίτι τους και απο μία πρίζα.

Το πράμ α βέβαια είναι πολύ επικίνδυνο το διακύβευμα μεγάλο και η σύγκρουση θα είναι σφοδρή.

Το επικοινωνιακό πεδίο (ποιός έχει δίκιο? έκανε η Μέρκελ ότι μπορούσε αλλά οι Ελληνες είναι απαράδεκτοι και κομμουνιστές-κρατικοδίαιτοι ή οι Ελληνες ζητάνε τα ελάχιστα τα στοιχειώδη και θέλουν τις μεταρρυθμίσεις αλλά η Μέρκελ θέλει την τιμωρία τους για να φοβίσει την Ευρώπη?) θα είναι καθοριστικής σημασίας και ο ρόλος των μίντια αυξημένος.

Ισως και καθοριστικός.

Σχόλια